Διοίκηση

Δρ Σολομών Μπεράχας

Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύνων Σύμβουλος

Ο Σολομών Μπεράχας είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας από το 2021. Έχει διατελέσει εκτελεστικό και μη-εκτελεστικό μέλος του ΔΣ από το 1996.


Ξεκίνησε να εργάζεται στη Citibank το 1983, αρχικά στη Νέα Υόρκη και στη συνέχεια στην Ελλάδα, όπου διετέλεσε Διευθύνων Σύμβουλος των Πιστωτικών Καρτών και Senior Credit Officer. Το 2002 ανέλαβε Chief Risk Officer Λιανικής Τραπεζικής Ελλάδος και Νοτιοανατολικής Ευρώπης στη Eurobank. Από το 2012 έως το 2014 ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, ως εκπρόσωπος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Γενικής Τράπεζας και της Deloitte στην Ελλάδα, ενώ έχει εργαστεί ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Από το 2017 ο κύριος Μπεράχας είναι ανεξάρτητο μη - εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Πειραιώς. Είναι, επίσης, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων – ΕΛΕΠΑΠ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιριών και ΕΠΕ.


Κατέχει B.Sc. Industrial Engineering, M.Sc. Information Systems και Ph.D. Operations Research από το Technion – Israel Institute of Technology. Επίσης, έχει λάβει Advance Professional Certificate in Business Administration από το Stern School of Business, New York University και Certificate in Corporate Governance από το INSEAD. Διαθέτει πολυετή διδακτική και ερευνητική εμπειρία.

Δρ Πέτρος Καπασούρης

Γενικός Διευθυντής

Ο Δρ Πέτρος Καπασούρης κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή της Τειρεσίας, στην οποία εργάζεται για περισσότερα από 25 έτη, έχοντας αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης, όπως Σύμβουλος Διοίκησης, Διευθυντής Ανάπτυξης, Διευθυντής Παραγωγής και Τομεάρχης Ανάπτυξης και Έρευνας.

Σήμερα είναι υπεύθυνος για τη διαμόρφωση και εφαρμογή της στρατηγικής της εταιρείας, τον επιχειρηματικό σχεδιασμό και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της, καθώς και για την ανάπτυξη υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας στο νέο περιβάλλον των πληροφοριών, επιβλέποντας την ανάπτυξη νέων πηγών δεδομένων, συστημάτων πιστοληπτικής αξιολόγησης (credit scoring) και συστημάτων υποστήριξης στη λήψη αποφάσεων.

Νωρίτερα στην πορεία του, υπήρξε επιχειρησιακός σύμβουλος στην Intrasoft, με αρμοδιότητες όπως ο στρατηγικός σχεδιασμός πληροφοριακών συστημάτων, η επιχειρηματική οργάνωση και ο ανασχεδιασμός επιχειρηματικών διαδικασιών. Έχει επίσης εργαστεί στις Η.Π.Α. ως μηχανικός έρευνας και ανάπτυξης στην εταιρεία Alphatech (σήμερα BAE-British Aerospace), στον τομέα της θεωρίας συστημάτων ελέγχου αεροναυπηγικής, στα μοντέλα ανθρώπινης απόδοσης και στα συστήματα αυτοματοποίησης λήψης αποφάσεων. Επίσης έχει εργαστεί στην εταιρεία GE Aviation (USA) στον σχεδιασμό μεθοδολογιών αυτόματων συστημάτων ελέγχου σε μηχανές αεροπλάνων και ελικοπτέρων και στην Omega Engineering (USA) ως μηχανικός συστημάτων ελέγχου θερμότητας.

Διαθέτει Ph.D. και M.Sc. Electrical Engineering από το Μ.Ι.Τ (Massachusetts Institute of Technology) και B.Sc. Electrical Engineering από το University of Connecticut.

Ο Δρ. Καπασούρης έχει εκδώσει δημοσιεύσεις για θέματα όπως ο υπολογισμός της πιστοληπτικής ικανότητας, ο έλεγχος πίστης, η στρατηγική και ο στρατηγικός σχεδιασμός πληροφοριακών συστημάτων. Επίσης, αντικείμενο των ερευνητικών του δημοσιεύσεων είναι τα συστήματα πολυμεταβλητού ελέγχου και οι εφαρμογές τους στην αεροδιαστημική βιομηχανία, οι αλγόριθμοι βέλτιστης κατανομής πόρων και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και απόδοσης της συνεργασίας ανθρώπων-μηχανών σε μεγάλους οργανισμούς.

Πέτρος Γιαννούλης

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής

Ο κ. Πέτρος Γιαννούλης είναι ιδρυτικό μέλος της Τειρεσίας, στην οποία εργάζεται τα τελευταία 34 έτη. Από τον Ιούλιο του 2015 κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, ενώ ταυτόχρονα προΐσταται του Τομέα Πληροφορικής και Πληροφοριών. Είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Πληροφοριακού συστήματος της Τειρεσίας, το οποίο στηρίζει σταθερά και αποτελεσματικά έως σήμερα.

Νωρίτερα, εργάστηκε ως επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών για τον σχεδιασμό του Εθνικού Διατραπεζικού Συστήματος Πληρωμών (ΔΙΑΣ Α.Ε.). Επιπλέον, έχει εργαστεί ως IT Manager της Union Carbide Hellas, με κύριες δραστηριότητες την έρευνα και ανάπτυξη εμπορικών και βιομηχανικών εφαρμογών.

Επίσης, υπήρξε επικεφαλής ανάπτυξης εφαρμογών της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας για τον σχεδιασμό/ανάπτυξη του συστήματος Automated Production Control System της εταιρείας.

Tέλος, εργάστηκε στην Ελλάδα ως αναλυτής στις εταιρίες Γραφοτεχνική ΑΕ. ΑΦΟΙ ΔΟΞΙΑΔΗ για την δημιουργία του Εθνικού Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Συντονισμού και στις Η.Π.Α, στις εταιρίες ATLAS PAINTING & SHEETING CO και AMERICAN BRIDGE PAINTING INC.

Διαθέτει εγνωσμένη εμπειρία σε τομείς όπως ο συντονισμός και υλοποίηση έργων, η στελέχωση και εποπτεία ομάδων εργασίας, η διοίκηση έργων, η διαπραγμάτευση συμβάσεων, η οικονομική ανάλυση έργων κα.

Ο κ. Γιαννούλης κατέχει B.Sc. Computer Science από το Youngstown State University of Ohio. Πλέον της βασικής του εκπαίδευσης, έχει παρακολουθήσει σεμινάρια από τις μεγαλύτερες εταιρίες πληροφορικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει μετάσχει εκπροσωπώντας την ΕΕΤ σε συνέδρια διατραπεζικών συστημάτων πληρωμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αριστόβουλος Κλάδης

Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής

Ο κ. Αριστόβουλος Κλάδης κατέχει τη θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή στην Τειρεσίας.

Εργάζεται στον τραπεζικό χώρο για περισσότερα από 43 έτη. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών το 1978, εργαζόμενος στη συλλογή στοιχείων από τα Ειρηνοδικεία και Υποθηκοφυλακεία και μετέπειτα ως υπεύθυνος του Γραφείου Δικαστηριακών Πληροφοριών (συλλογή/επεξεργασία/διαβίβαση στοιχείων στις Τράπεζες).

Μετακινήθηκε, με την ίδρυσή της, στην Τειρεσίας και ως στέλεχος της Μηχανογράφησης για μία δεκαετία ανέπτυξε πλήθος εφαρμογών, μεταξύ άλλων το on line σύστημα παροχής πληροφοριών στις Τράπεζες, το Σύστημα Συγκέντρωσης Χορηγήσεων, κ.λπ.

Ακολούθως, αναλαμβάνοντας ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής Πληροφοριών, οργάνωσε και επέκτεινε το δίκτυο συλλογής πληροφοριών από όλη την Επικράτεια (συλλογή στοιχείων από Πρωτοδικεία/Ειρηνοδικεία /Υποθηκοφυλακεία της Χώρας). Στη συνέχεια, ως Διευθυντής Εξυπηρέτησης Κοινού, οργάνωσε και έθεσε σε λειτουργία την εν λόγω Διεύθυνση (υποδοχή Κοινού, call center).

Το 2017 ορίστηκε Διευθυντής στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών (ν. 4469/17). Οργάνωσε και λειτούργησε το Διατραπεζικό Κέντρο του OCW – HUB, έχοντας συνεργασία και επικοινωνία με τις Τράπεζες, καθώς και τους φορείς του Δημοσίου (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ, ΕΓΔΙΧ).

Λόγω της πολύχρονης εμπειρίας του και της άρτιας κατάρτισής του, έχει ορισθεί Τομεάρχης των Διευθύνσεων: Εξυπηρέτησης Κοινού, Διατραπεζικών Υπηρεσιών, Λειτουργικής Υποστήριξης, Ασφάλειας και της Υποδιεύθυνσης Προμηθειών, μεριμνώντας για την άρτια λειτουργία τους.

Κατέχει Πτυχίο του Οικονομικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών και Πτυχίο Πληροφορικής - Ανάλυσης Συστημάτων Η/Υ. Είναι μέλος του NPL Committee που λειτουργεί στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα σεμιναρίων, συνεδρίων και εκπαιδεύσεων.

Εγγραφή στο Newsletter