Υποστηρικτής στο 9o Delphi Economic Forum

Στο 9ο Delphi Economic Forum, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια, που φέτος πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς 10-13 Απριλίου, συμμετείχε για τρίτη συνεχή χρονιά ως υποστηρικτής η Τειρεσίας.

Ο Γενικός Διευθυντής, κ. Πέτρος Καπασούρης, μίλησε στο πάνελ με θέμα "Data-driven decisions: minimizing risk and maximizing gains", το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος Λίλυ Σπυροπούλου. Συζητώντας  για τη σημασία των ορθών δεδομένων στη σημερινή ψηφιακή εποχή στις επιχειρήσεις και στην καθημερινότητα των πολιτών ανέφερε: «Στην εποχή της άφθονης αλλά όχι πάντα έγκυρης πληροφορίας, η Τειρεσίας παρέχει αξιόπιστες πληροφορίες σε χρηματοοικονομικούς οργανισμούς και επιχειρήσεις, για να λαμβάνουν τεκμηριωμένες αποφάσεις πίστωσης, υποστηρίζοντας έτσι την υγιή ανάπτυξη της οικονομίας. Σήμερα, είναι κατά πολύ βελτιωμένο το επιχειρηματικό περιβάλλον: μόνο την τελευταία πενταετία, μειώθηκαν κατά 25% οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στο Σύστημα Δεδομένων Αθέτησης Υποχρεώσεων».

«Καθώς οι εμπορικές συναλλαγές πραγματοποιούνται πλέον 24/7 και οπουδήποτε, η Τειρεσίας παρέχει πληροφόρηση τη στιγμή που ζητείται από την τράπεζα ή την επιχείρηση. Χαρακτηριστικά, μόνο την Καθαρά Δευτέρα, ζητήθηκαν 4.000 credit report και δεδομένα, για την υποστήριξη ηλεκτρονικών συναλλαγών μέσω τραπεζών και buy now pay later. Παράλληλα, όλες οι επιχειρήσεις, μέσω της πλατφόρμας ΤΣΕΚ της Τειρεσίας, μπορούν να έχουν ανά πάσα στιγμή online πρόσβαση στα δεδομένα που τηρούνται στη βάση της, ώστε, αξιολογώντας συνδυαστικά, εάν υπάρχουν δεδομένα αθέτησης και τα οικονομικά στοιχεία μίας εταιρείας, να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τις πιστώσεις τους και να προστατεύουν τη ρευστότητά τους».

Δείτε τη συζήτηση εδώ.

 

O Γενικός Διευθυντής της Τειρεσίας κ. Πέτρος Καπσούρης και η δημοσιογράφος και συντονίστρια του πάνελ κα Λίλυ Σπυροπούλου.

Εγγραφή στο Newsletter