Υποστηρικτής στο 8ο Delphi Economic Forum

Το 8ο Delphi Economic Forum, ένα από τα μεγαλύτερα διεθνή συνέδρια, που φέτος πραγματοποιήθηκε στους Δελφούς 26-29 Απριλίου, υποστήριξε για δεύτερη συνεχή χρονιά η Τειρεσίας.

Τo Forum προσέλκυσε πολιτικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και ακαδημαϊκούς ηγέτες, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις αναδυόμενες προκλήσεις, να επηρεάσει τις εθνικές και περιφερειακές ατζέντες και να προωθήσει βιώσιμες και κοινωνικά υπεύθυνες πολιτικές ανάπτυξης για την Ευρώπη.

O Γενικός Διευθυντής, κ. Πέτρος Καπασούρης, συμμετείχε στο πάνελ "Dynamic Risk Management for Uncertain Times", όπου συζητήθηκαν οι προκλήσεις που δημιουργεί στη χρηματοδότηση και τη στήριξη των επιχειρήσεων και των ιδιωτών το ασταθές οικονομικά διεθνές περιβάλλον. Μιλώντας για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, ο κ. Πέτρος Καπασούρης ανέφερε: «Στο νέο περιβάλλον αυξημένης αβεβαιότητας, η σωστή διαχείριση κινδύνων γίνεται ακόμα πιο απαραίτητη και πιο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα δημιουργούνται και ευκαιρίες. Οι νέες τεχνολογίες μας έχουν δώσει νέες δυνατότητες, με τις οποίες υποστηρίζουμε πιο αποτελεσματικά τις συναλλαγές, που πλέον πραγματοποιούνται από απόσταση και ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, παρέχουμε πλέον στις τράπεζες δεδομένα 24/7, ώστε να μπορούν να αξιολογήσουν άμεσα π.χ. ένα αίτημα δανείου €3.000 που υποβάλλεται μέσω e-banking αργά το βράδυ και να μπορέσουν να προχωρήσουν γρήγορα και αποτελεσματικά με τη χρηματοδοτική τους διαδικασία».

Συνεχίζοντας ο κ. Πέτρος Καπασούρης πρόσθεσε ότι «η εμπιστοσύνη είναι το νόμισμα του μέλλοντος, διότι πλέον οι συναλλαγές είναι παγκόσμιες και ολοένα και πιο απρόσωπες. Η Τειρεσίας συμβάλλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην αγορά με το ΤΣΕΚ, την ηλεκτρονική της πλατφόρμα για τις επιχειρήσεις. Μέσα από αυτή, όλες οι επιχειρήσεις, ακόμα και οι μικρές, που δεν έχουν οικονομικές γνώσεις και πόρους, μπορούν ανά πάσα στιγμή, online, με διαφάνεια και χαμηλό κόστος, να αποκτήσουν την αξιόπιστη πληροφόρηση της Τειρεσίας για τις εμπορικές τους συνεργασίες κι έτσι να κινηθούν με πίστωση, αυξάνοντας το πελατολόγιο και μειώνοντας τον κίνδυνο».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συζήτηση εδώ.

Από αριστερά: H δημοσιογράφος της ιστοσελίδας Capital, Βάσω Αγγελέτου, o Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Κωνσταντίνος Κόλλιας,  η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Α.Ε., κα Αθηνά Χατζηπέτρου, ο Γενικός Διευθυντής της Τειρεσίας, κ. Πέτρος Καπασούρης, o Οικονομικός Διευθυντής της Teleperformance, κ. Γιώργος Αθανασίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της EXL Consulting, κ. Σταύρος Παπαγιαννόπουλος.  

Εγγραφή στο Newsletter