Συνέντευξη Εμπορικού Διευθυντή, κ. Ιωάννη Παλόγλου, στο FNB Daily στο πλαίσιο της έκθεσης PLMA

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Τειρεσίας, κ. Ιωάννης Παλόγλου, μίλησε στο κλαδικό newsletter FnB Daily για την επέκταση των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και την υποστήριξη που προσφέρει το ΤΣΕΚ στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου στις εμπορικές συναλλαγές. Ανέλυσε μερικές από τις χρησιμότερες υπηρεσίες του ΤΣΕΚ, όπως τις διεθνείς οικονομικές αναφορές και τη σημαντική συνεισφορά τους στις εταιρείες με εξαγωγική/εισαγωγική δραστηριότητα. 

Πώς μπορεί μία επιχείρηση να εκμεταλλευτεί ευκαιρίες εξαγωγών, επιλέγοντας με ασφάλεια τους συνεργάτες της;

Η εξαγωγική δραστηριότητα προσφέρει σε μία επιχείρηση τη δυνατότητα να αυξήσει το πελατολόγιό της, να διευρύνει τις πηγές κερδοφορίας της, να ενδυναμώσει την οικονομική της θέση και να σταθμίσει καλύτερα τους κινδύνους, εφόσον τα αποτελέσματά της προέρχονται από διαφορετικές αγορές. Ωστόσο, πρόκειται για μια εξαγωγική δραστηριότητα η οποία παρουσιάζει και ιδιαίτερες προκλήσεις, ανάλογα και με τον κλάδο που δραστηριοποιείται κάθε επιχείρηση, με την κυριότερη ίσως να είναι η επιλογή των προμηθευτών/συνεργατών σε μία ή περισσότερες χώρες που δεν γνωρίζει και που δεν είναι εύκολο να αξιολογήσει με βάση το «τι λέει η αγορά». Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα ή περιορίζονται σε συγκεκριμένους συνεργάτες ή αγορές και δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεργασία με πίστωση.

Εδώ λοιπόν είναι που αποδεικνύεται και η αξία ενός εργαλείου, όπως το ΤΣΕΚ της Τειρεσίας. Αξιοποιώντας  το εργαλείο αυτό μία επιχείρηση μπορεί να βασιστεί ανά πάσα στιγμή σε αξιόπιστα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα, για την εκτίμηση του πιστωτικού ρίσκου των εμπορικών συναλλαγών της ακόμα και στο εξωτερικό.

Τι υπηρεσίες προσφέρετε για τις επιχειρήσεις;

Το ΤΣΕΚ είναι η ηλεκτρονική πλατφόρμα της Τειρεσίας για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε θέματα πίστωσης, προσφέροντάς τους αξιόπιστες πληροφορίες, άμεσα και κατανοητά, για να λαμβάνουν τις επιχειρηματικές τους αποφάσεις οποιαδήποτε στιγμή τις χρειάζονται. Στόχος της πλατφόρμας ΤΣΕΚ είναι η προστασία της εμπορικής πίστης, η εξυγίανση των οικονομικών συναλλαγών, ο περιορισμός της απάτης και η μείωση των επισφαλειών, συμβάλλοντας έτσι, στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Οι υπηρεσίες ΤΣΕΚ συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών και αποτελούν για 3.500 επιχειρήσεις κάθε κλάδου και μεγέθους το καθημερινό εργαλείο αξιολόγησης εμπορικών συναλλαγών εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, στηρίζοντας την εξαγωγική δραστηριότητα.  

Συγκεκριμένα, με την υπηρεσία Διεθνείς Οικονομικές Αναφορές της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ΤΣΕΚ, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη πολυεθνική εταιρεία Credit Reform, οι επιχειρήσεις – πελάτες του ΤΣΕΚ έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα, online, οικονομικές αναφορές, με αξιόπιστα στοιχεία, όπως δείκτες φερεγγυότητας, αξιολόγηση επιχειρηματικών σχέσεων, συναλλακτική οικονομική συμπεριφορά, ισολογισμούς κλπ., για την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας εταιρειών του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν, σε 89 χώρες. Μέσω της πλατφόρμας του ΤΣΕΚ, αναζητούν την εταιρεία του εξωτερικού που τους ενδιαφέρει και τους αποστέλλεται άμεσα η διεθνής αναφορά στο email τους.

Γιατί κάποιος να επιλέξει το ΤΣΕΚ της Τειρεσίας;

Η αξιοπιστία των στοιχείων του ΤΣΕΚ έχει την υπογραφή της Τειρεσίας, αφού προέρχονται από τη βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και ανανεώνονται καθημερινά. Η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη online 24/7, μέσα από  ένα φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον και από οποιαδήποτε συσκευή (desktop, smartphone, tablet κλπ.). Παρέχεται μία γκάμα υπηρεσιών και δυνατότητα επιλογής από διάφορα οικονομικά πακέτα, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου. Επιπλέον, η εξειδικευμένη ομάδα ΤΣΕΚ προσφέρει καθημερινά προσωπική εξυπηρέτηση σε δυνητικούς και υφιστάμενους πελάτες, τόσο σε θέματα χρήσης της πλατφόρμας και των διαφόρων υπηρεσιών της, όσο και σε θέματα τεχνικής φύσεως. Οι πελάτες μας δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα εξυπηρέτησης και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα.

Εγγραφή στο Newsletter