Συνέντευξη Εμπορικού Διευθυντή, κ. Ιωάννη Παλόγλου, στο FNB Daily στο πλαίσιο της έκθεσης Summer Fancy Food

ΤΣΕΚ – Αξιόπιστη online πληροφόρηση για τις εμπορικές συνεργασίες και στο εξωτερικό  

Ο Εμπορικός Διευθυντής της Τειρεσίας, κ. Ιωάννης Παλόγλου, σε συνέντευξή του στο κλαδικό newsletter FnB Daily, στο πλαίσιο της έκθεσης Summer Fancy Food που πραγματοποιήθηκε στη Νέα Υόρκη στις 25-27 Ιουνίου 2023, μίλησε για την επέκταση των επιχειρήσεων στο εξωτερικό και την υποστήριξη που προσφέρει το ΤΣΕΚ στη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου στις εμπορικές συναλλαγές. Ανέλυσε μερικές από τις χρησιμότερες υπηρεσίες του ΤΣΕΚ, όπως τις διεθνείς οικονομικές αναφορές και τη σημαντική συνεισφορά τους στις εταιρείες με εξαγωγική/εισαγωγική δραστηριότητα. 

Πώς θα μπορούσε μία επιχείρηση να επεκταθεί σε μια αγορά του εξωτερικού, όπως αυτή των Η.Π.Α., περιορίζοντας τους κινδύνους από τις εμπορικές της συνεργασίες εκεί;  

Η είσοδος σε μία νέα αγορά, ιδιαίτερα τόσο μεγάλη και απαιτητική όσο των Η.Π.Α., σίγουρα παρουσιάζει ευκαιρίες ανάπτυξης για μία εταιρεία, αλλά ενέχει και κινδύνους που θα πρέπει να διαχειριστεί. Ανάλογα με τον κλάδο που δραστηριοποιείται, έχει να αντιμετωπίσει διαφορετικές προκλήσεις, με την κυριότερη ίσως να είναι η επιλογή των προμηθευτών/συνεργατών σε μία ή περισσότερες χώρες που δεν γνωρίζει και που δεν είναι εύκολο να αξιολογήσει με βάση το «τι λέει η αγορά». Ως αποτέλεσμα, πολλές επιχειρήσεις διστάζουν να δραστηριοποιηθούν σε νέες αγορές ή περιορίζονται σε συγκεκριμένους συνεργάτες ή αγορές και δεν εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες που προσφέρει η συνεργασία με πίστωση.

Εδώ, λοιπόν, είναι που αποδεικνύεται η αξία ενός εργαλείου, όπως το ΤΣΕΚ της Τειρεσίας. Αξιοποιώντας το εργαλείο αυτό, μία επιχείρηση μπορεί να βασιστεί ανά πάσα στιγμή σε έγκυρα και έγκαιρα οικονομικά και επιχειρηματικά δεδομένα, για την εκτίμηση του πιστωτικού ρίσκου των εμπορικών συναλλαγών της, ακόμα και στο εξωτερικό. Έτσι, κερδίζει χρόνο στη διαχείριση του ρίσκου και μπορεί να εστιάσει στην ανάπτυξή της σε νέες αγορές, ώστε να αυξήσει το πελατολόγιό της, να διευρύνει τις πηγές κερδοφορίας της και να ενδυναμώσει την οικονομική της θέση.

Τι υπηρεσίες προσφέρετε για τις επιχειρήσεις;

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα ΤΣΕΚ της Τειρεσίας είναι μία ολοκληρωμένη λύση για την υποστήριξη των επιχειρήσεων σε θέματα πίστωσης. Προσφέρει αξιόπιστες επιχειρηματικές πληροφορίες, άμεσα και κατανοητά, προκειμένου να λαμβάνουν τις αποφάσεις για τις συνεργασίες τους οποιαδήποτε στιγμή τις χρειάζονται. Στόχος της πλατφόρμας ΤΣΕΚ είναι η προστασία της εμπορικής πίστης, η εξυγίανση των οικονομικών συναλλαγών, ο περιορισμός της απάτης και η μείωση των επισφαλειών, συμβάλλοντας έτσι, στη βιώσιμη επιχειρηματικότητα. Οι υπηρεσίες ΤΣΕΚ συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα των πλέον σύγχρονων τεχνολογιών και αποτελούν για 3.500 επιχειρήσεις κάθε κλάδου και μεγέθους το καθημερινό εργαλείο αξιολόγησης εμπορικών συναλλαγών εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος, στηρίζοντας και την εξαγωγική δραστηριότητα.  

Σε ό,τι αφορά την πληροφόρηση για εταιρείες του εξωτερικού, με την υπηρεσία Διεθνείς Οικονομικές Αναφορές η πλατφόρμα ΤΣΕΚ, σε συνεργασία με την εξειδικευμένη πολυεθνική εταιρεία Credit Reform, παρέχει στους πελάτες της τη δυνατότητα να λαμβάνουν άμεσα, online, οικονομικές αναφορές με αξιόπιστα στοιχεία, όπως δείκτες φερεγγυότητας, αξιολόγηση επιχειρηματικών σχέσεων, συναλλακτική οικονομική συμπεριφορά, ισολογισμούς κλπ., για την εκτίμηση της πιστοληπτικής ικανότητας εταιρειών του εξωτερικού που τους ενδιαφέρουν, για περισσότερες από 89 χώρες.

Γιατί κάποιος να επιλέξει το ΤΣΕΚ της Τειρεσίας;

Η αξιοπιστία των στοιχείων του ΤΣΕΚ έχει την υπογραφή της Τειρεσίας, αφού προέρχονται από τη βάση δεδομένων που χρησιμοποιούν οι τράπεζες και ανανεώνονται καθημερινά. Η πληροφόρηση είναι διαθέσιμη online 24/7, μέσα από  ένα φιλικό για τον χρήστη περιβάλλον και από οποιαδήποτε συσκευή (desktop, smartphone, tablet κλπ.). Παρέχεται μία γκάμα υπηρεσιών και δυνατότητα επιλογής από διάφορα οικονομικά πακέτα, καλύπτοντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους και κλάδου. Επιπλέον, η εξειδικευμένη ομάδα ΤΣΕΚ προσφέρει καθημερινά προσωπική εξυπηρέτηση τόσο σε θέματα χρήσης της πλατφόρμας και των διαφόρων υπηρεσιών της, όσο και σε θέματα τεχνικής φύσεως. Οι πελάτες μας, δηλώνουν πολύ ευχαριστημένοι από την ποιότητα εξυπηρέτησης και αυτό μας ικανοποιεί ιδιαίτερα. Αυτό αποτυπώνεται και στα στοιχεία της τελευταίας έρευνας ικανοποίησης ΤΣΕΚ, όπου 6 στους 7 πελάτες δηλώνουν θετική πρόθεση παραμονής στο ΤΣΕΚ ως εργαλείο για την επιχειρηματική τους πληροφόρηση.

Εγγραφή στο Newsletter