Κοινωνία

Από την ίδρυσή μας, έχουμε ενεργή συμμετοχή στην κοινωνία, στηρίζοντας έμπρακτα κοινωφελείς οργανισμούς με σημαντικό έργο και συμβάλλοντας σε έκτακτες ανάγκες, τόσο με προσωπική συμμετοχή των εργαζομένων μας σε δράσεις όσο και με οικονομική βοήθεια.

Εδώ και 12 χρόνια, ενισχύουμε σταθερά τη ΜΚΟ «Ηλιαχτίδα» στην Κρήτη, ως χρυσός χορηγός, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των αναγκών του ιδρύματος για την παροχή βοήθειας σε παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειές τους. Τα τελευταία 10 χρόνια, έχουμε συνεισφέρει συνολικά το ποσό των €50.000.

Παράλληλα, ενισχύουμε διάφορες ΜΚΟ για ευπαθείς ομάδες, όπως παιδιά, ΑΜΕΑ, ασθενείς και πρόσφυγες. Μόνο κατά τα τελευταία 10 χρόνια, έχουν υποστηριχθεί συνολικά 11 ΜΚΟ, όπως η ΕΛΕΠΑΠ, το ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, το Χαμόγελο του Παιδιού, το Make a Wish και το Λύρειο Εκκλησιαστικό Ίδρυμα, με δωρεές σε χρήμα ή σε είδος και δράσεις εργαζομένων, όπως συγκέντρωση χρημάτων, ρούχων, βιβλίων και παιχνιδιών, αγορά πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Στηρίζουμε την κοινωνία σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως τους πληγέντες από τις πλημμύρες στη Νέα Πέραμο το 2017, με συγκέντρωση χρηματικού ποσού και αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής Μαργαρίτα, με δωρεά ποσού που συγκεντρώθηκε από την αγορά καλλιτεχνικών έργων που δημιούργησαν οι εργαζόμενοί μας σε εικαστική έκθεση που οργανώσαμε γι΄ αυτό το σκοπό.

Tο 2022, στηρίξαμε τους πρόσφυγες της Ουκρανίας, μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με το ποσό των €2.720, καθώς και με τρόφιμα και φάρμακα που συγκεντρώθηκαν από το προσωπικό. 

Το 2023 πραγματοποιήσαμε συγκέντρωση ειδών ανθρωπιστικής βοήθειας, τροφίμων και λοιπών ειδών για την κάλυψη των πρώτων αναγκών των σεισμόπληκτων της Τουρκίας και παραδόθηκαν στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό για τη διανομή τους. Παράλληλα, η εταιρεία διπλασίασε το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους και το κατέθεσε στον σχετικό λογαριασμό του οργανισμού. Πρόσφατα, ανταποκρινόμενοι με κοινωνική υπευθυνότητα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, στηρίξαμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία. Με τη συνδρομή του προσωπικού, συγκεντρώθηκε χρηματικό ποσό το οποίο η εταιρεία ενίσχυσε και κατέθεσε συνολικά 6.000€ στον σχετικό λογαριασμό του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις – πελάτες της online υπηρεσίας ΤΣΕΚ να στηρίξουν διάφορες ΜΚΟ. Μέσα από την πλατφόρμα ΤΣΕΚ, επιλέγουν ποσό δωρεάς για ένα από τέσσερα Ιδρύματα για το παιδί, με τα οποία συνεργαζόμαστε (ΕΛΕΠΑΠ, Make a Wish, ΣΚΕΠ, Tipping Point) και τους επιβραβεύουμε με δωρεάν χρήση υπηρεσιών του ΤΣΕΚ, ισόποση του 20% της δωρεάς τους.

Συμβάλλοντας στον επαγγελματικό προσανατολισμό των νέων, κάθε χρόνο δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές να απασχοληθούν το καλοκαίρι στην εταιρεία μας.

Επιπλέον, έχοντας ως βασικό στόχο την υποστήριξη της τεχνολογικής καινοτομίας, ενισχύουμε ετησίως, από το 2020, το MIT Enterprise Forum Greek Startup Competition. Μέχρι σήμερα έχουμε χορηγήσει το συνολικό ποσό των €10.000.

Εγγραφή στο Newsletter